Läge att bygga läktare?

Hej alla våra kära läsare och följare!

Idag ska karneval-bloggen handla om hur det är att vara publik på en karneval. Många har frågat om vi kommer ha storpublik nästa gång det är dags och om det är läge att bygga en läktare.

Svaret är ja och nej. Eftersom en karneval ofta sker längs en lång paradgata räcker det ofta gott och väl med att publiken står längs gatan. Detta gör att de kommer nära paraden och om det är en längre gata så är det inga problem för publiken att se dansarna och höra musiken.

För karnevaler i Sverige behövs det oftast ingen byggnation av läktare. Det räcker som sagt bra med ståplats på gatan.

Utomlands finns det större karnevaler som har flera tusen och i vissa fall flera hundratusen besökare. Den stora karnevalen i Rio går längs en flera kilometer lång gata på den stora arenan Sambodromo men där behövs det läktare annars finns det inte en chans att alla får plats.

Så när publiken bli så stor är det ett helt annat läge. De flesta karnevaler i Sverige, inklusive den klassiska karnevalen i Arboga, lockar inte direkt så stor publik. Även om det kommer några tusen som vid en större marknad eller en stadsfest så får alla plats längs trottoarer på gatan där paraden går fram.

När man är publik på en karneval är det ofta ståplats som gäller. Speciellt på större karnevaler. Är det lite mindre karnevaler brukar det vara glesare och enklare att få plats. Om karnevaltåget går förbi ett grönområde kan man ta med en egen filt eller brassestol och gärna en termos gott kaffe och njuta av paraden sittandes.

Något som är väldigt bra med karnevaler är att de är till för både gammal som ung. Hela familjen kan njuta av karnevalen tillsammans och det är verkligen en aktivitet som alla kan glädjas åt tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *