Årets tema är kryptovalutor

Nu har det äntligen blivit dags att avslöja årets tema på karnevalen. Som ni ser i rubriken är årets tema något som verkligen ligger rätt i tiden, nämligen kryptovalutor.

Det är ett brett ämne som deltagarna själva får möjligheten att tolka väldigt fritt. Vi har redan hört flera som har dragit iväg i tankarna och börjat spåna ordentligt och det finns precis som varje år oerhört många kreativa förslag bland våra deltagare.

När det gäller kryptovalutor kan en idé vara att fokusera sina kostymer och sitt tema kring pengar och betalningsmedel. Andra nyckelord som ofta dyker upp när man pratar om kryptovalutor är elektricitet, datorer, cyberspace och framtiden.

Visst har vissa kritiska röster redan höjts, precis som väntat, som säger att ämnet vi valt är alldeles för abstrakt och konstigt. Men så blir det alltid när man vågar ligga i framkant och testa något nytt.

En annan sak som det klagats på är att kryptovalutor är svåra att gestalta. Här håller vi inte med. Det brukar nämligen vara så att ju friare för tolkning ett ämne är, desto större utlopp för kreativiteten får våra deltagare som ofta uppfinner de mest fantastiska varianter av tolkningar.

Det är faktiskt så att kryptovalutor är något som blir en allt större del av vår vardag. Valutorna har växt något oerhört på senare tid och enorma mängder pengar investeras i till exempel Bitcoins eller närbesläktade fenomen som NFT:s.

Med tanke på situationen i världen och att detta kan te sig som lite udda eller skrämmande känns det väldigt bra att vi försöker gestalta det i form av dans och sång och på så vis göra det mer greppbart och kanske till och med festligt och roligt.

Så ni som klagar kan sluta med det. Vi kommer inte att ändra oss. Årets karnevaltema är kryptovalutor och därmed basta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *