Bakom kulisserna

Bakom kulisserna pågår arbetet för fullt och nytt för i år är att vi även kommer att bygga en “mini-karneval” med plastmodeller som visar hur årets vagnar ser ut. Detta är något vi får hjälp med och det är vi väldigt tacksamma för.

Detta projekt blir något som vi kan behålla som ett minne från årets karneval och titta tillbaka på och minnas hur det ser ut. Förhoppningsvis kommer vi att kunna göra det varje år och på så vis kunna minnas hur tågen sett ut under samtliga karnevaler framöver.

Om man får spåna fritt så skulle detta i framtiden kunna mynna ut i någon typ av utställning. Tänk om vi om 10 år kan ha en utställning och minnas alla tåg som varit under åren och ha en plastmodell för varje år. Det vore verkligen häftigt om det kunde bli så!

Ja, drömma kan man ju alltid.

Något som har varit väldigt kul under processen med att ta fram plastmodeller är hur skickliga tillverkarna är på att ta fram modeller som ser så verkliga ut det bara går. Allt från form och färg till skala fixar de till med en väldig precision och detta är något som är häftigt att få ta del av.

Något annat som är väldigt kul är ju att våra vagnar ofta är väldigt utsmyckade så att både de verkliga vagnarna och plastmodellerna blir väldigt färgglada. Detta är väldigt festligt att se och tåget strålar verkligen i all sin prakt både i verklig version och i modellversion.

Nu blickar vi samtidigt framåt mot nästa års karneval och detta är något som kommer att bli storslaget. I år var vi lite ringrostiga på grund av pandemin men det blev ändå väldigt lyckat. Men nästa år har vi garanterat fått upp farten och då kommer det att bli åka av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *