Dags att rengöra vagnarna

Förberedelserna inför nästa års karneval är i full gång och vi har under hösten klätt av alla vagnar efter årets karneval. Detta är ett arbete som tar lång tid eftersom vi inte vill slita av den vackra utsmyckningen som alla vagnar hade utan mycket av detta vill vi i framtiden kunna återanvända.

En annan sak som ska användas igen är själva vagnarna och dessa rengjordes direkt efter karnevalen. Men eftersom det var regnigt och lerigt i år letade sig massor av smuts in under utsmyckningen så vi kommer att behöva göra den ordentligt ren med hjälp av proffs.

Därför har vi anlitat en firma som jobbar med högtrycksspolning leksand som är väldigt skickliga på detta. Det kommer innebära att alla vagnar inom kort är rena och fräscha och i ett så bra skick att man kan tro att de är sprillans nya faktiskt. Det känns väldigt bra och det kommer vi att ha mycket nytta av framöver.

Så fort vi har fått tillbaka vagnarna så kommer arbetet med att utsmycka dessa inför årets karneval att ta fart och detta är ett arbete som är väldigt häftigt. Vi har redan nu börjat skissa på ett tema till nästa års karneval och det har kommit in flera bra förslag. Tanken är att ha temat klart innan årsskiftet och då måste vi fatta ett gemensamt beslut i föreningen.

Några av förslagen som har kommit in tycker vi extra mycket om och nu tar skribenten sig friheten att lista sina favoriter här nedan.

Det bästa förslaget enligt mig är Disney-tema. Vi har pratat om hur vi kan göra karnevalen mer barnvänlig och det finns väl få saker som barn tycker så mycket om som Disney-filmer. Här skulle man kunna smycka vagnarna som karaktärer som barnen älskar, exempelvis Elsa från Frost, Snövit och Törnrosa.

Ett annat bra förslag är att köra Karibien-tema. Det var länge sedan och det vore roligt att köra igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *